Alfa Romeo Stelvio

Modellen

Overzicht

Alfa Romeo Stelvio

Benzine - Diesel
150 - 280 pk / 110 - 206 kW
4.3 - 5.5 (l/100Km)
5
Euro 6
Automatisch

Details

Voertuig beschrijving

De eerste SUV 'Made by ALFA ROMEO'

Een indrukwekkend debuut

Sinds zijn oprichting meer dan honderd jaar geleden heeft Alfa Romeo altijd auto's gebouwd die de passie voor autorijden hebben aangewakkerd: unieke meesterwerken van techniek en design die over de hele wereld worden bewonderd. Nu voegt Alfa Romeo een nieuw hoofdstuk aan zijn rijke merkhistorie toe: de Stelvio, de eerste SUV 'made by Alfa Romeo'.
Aluminium turbomotoren als krachtbron voor een felle acceleratie, Alfa Romeo's Q4-vierwielaandrijving, een ideale 50/50-gewichtsverdeling in combinatie met een gewichtsbesparende cardanas van koolstofvezel, geavanceerde veiligheids- en rijassistentiesystemen: de Stelvio voldoet in elk opzicht aan de hoogste eisen om het comfort en de veelzijdigheid van een SUV te verenigen met de sportieve rijeigenschappen die alleen een echte Alfa Romeo kan bieden.

 

STIJL - Vorm bepaalt functie

De Stelvio komt voort uit Alfa Romeo's rijke designtraditie. De stijlelementen van het merk zijn harmonieus geïntegreerd met de stoere, stevige proporties van een SUV die duidelijk verwant is met de nieuwe Giulia. Zijn functioneel vormgegeven carrosserie omhult de onderliggende techniek als de sportkleding van een atleet: elk detail draagt bij aan de optimalisering van de aerodynamische eigenschappen en de prestaties. Dat is wat we bij Alfa Romeo bedoelen met 'functionele schoonheid'..

 

EXTERIEUR - Een unieke SUV

Eén blik is voldoende om te zien dat de Stelvio een échte Alfa Romeo is: de legendarische driedelige grille, karakteristieke terugwijkende lijnen en de gespierde flanken laten geen twijfel bestaan over zijn herkomst.

 

INTERIEUR - De bestuurder centraal

De Stelvio geeft op een geheel eigen wijze invulling aan het SUV-concept. Het interieur is ruim, overzichtelijk en vrij van opsmuk: elk detail draagt bij aan de intensivering van de rijbeleving waarbij de bestuurder vanuit een hoge, maar sportieve positie de weg kan domineren.

 

PURE KLASSE - Een ideale omgeving om van het rijden te genieten

Het interieur van de Stelvio is vormgegeven in de beste traditie van Alfa Romeo. Het ergonomische dashboard is afgewerkt met natuurlijke materialen als hout en leder, die fraai contrasteren met de aluminium sierlijsten en hightech-bedieningselementen als de startknop op het stuurwiel. De stoelen zijn bekleed met innovatieve zwarte stof, een combinatie van zwarte technostof en leder, of exclusief volnerf leder.

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Verdere eigenschappen

TECHNOLOGIE

Voorop in veiligheid

Op het gebied van de veiligheid heeft Alfa Romeo de lat voor de Stelvio hoog gelegd: innovatieve actieve veiligheidssystemen als het Integrated Brake System (IBS), waarin de functies van de stabiliteitsregeling en het remsysteem zijn geïntegreerd, en actieve noodstopassistentie (AEB) met voetgangerherkenning, maken het mogelijk vrijuit van de sportieve rijeigenschappen van de Stelvio te genieten.

 

VEILIGHEID - Innovatieve veiligheidssystemen

Naast het innovatieve geïntegreerd remsysteem (IBS), is de Stelvio standaard uitgerust met een reeks andere geavanceerde actieve veiligheids- en rijassistentiesystemen. Zo waarschuwt Forward Collision Warning (FCW) voor een dreigende frontale aanrijding, terwijl Lane Departure Warning (LDW) de bestuurder attendeert bij het mogelijk onbedoeld verlaten van de rijstrook. Voor een verdere verhoging van de actieve veiligheid zijn optioneel adaptieve cruise control en dodehoekbewaking (BSM) verkrijgbaar.

 

IBS - Geïntegreerd remsysteem

Het Integrated Brake System (IBS) is een door Alfa Romeo ontwikkeld 'brake-by-wire'-systeem dat onder alle rijomstandigheden een directe en effectieve respons van het remsysteem garandeert. Bij een rijsnelheid van 100 km/h kan dit systeem de Stelvio binnen een afstand van slechts 39 meter tot stilstand brengen, waarbij de trillingen van het rempedaal bij een ABS-ingreep worden geëlimineerd. De volledige integratie van de stabiliteitsregeling in het remsysteem brengt bovendien een aanzienlijke gewichtsbesparing met zich mee.

 

INFOTAINMENT - Infotainmentsysteem van de nieuwste generatie

De Stelvio is standaard uitgerust met Alfa Romeo's state-of-the-art infotainmentsysteem met 6,5-inch kleurenscherm, bedieningstoetsen op het stuurwiel en multifunctionele draaiknop op de tunnelconsole. Navigatie is – standaard of als optie – geïntegreerd in het systeem. In plaats van de standaard audio-installatie kan ook worden gekozen voor een Harman/Kardon® premium hifi-systeem met 14 speakers en subwoofer.

DYNAMIEK

RIJPLEZIER - Een nieuwe maatstaf in het SUV-segment

De gepatenteerde Alfa™ Link-wielophanging en 50/50-gewichtsverdeling vormen de basis voor de uiterst nauwkeurige besturing en stabiele wegligging van de Stelvio. De ruime toepassing van ultralichte materialen als koolstofvezel voor de cardanas en aluminium voor de motorkap, portieren, motor, wielophanging en remklauwen zorgt daarbij voor een zeer gunstige gewichts/pk-verhouding. In combinatie met Alfa Romeo's revolutionaire Q4-vierwielaandrijvingssysteem geeft dat de Stelvio een rijdynamiek waarmee hij een nieuwe maatstaf stelt in het SUV-segment.

 

Q4 - Gebouwd om de weg te domineren

Naast het innovatieve geïntegreerd remsysteem (IBS), is de Stelvio standaard uitgerust met een reeks andere geavanceerde actieve veiligheids- en rijassistentiesystemen. Zo waarschuwt Forward Collision Warning (FCW) voor een dreigende frontale aanrijding, terwijl Lane Departure Warning (LDW) de bestuurder attendeert bij het mogelijk onbedoeld verlaten van de rijstrook. Voor een verdere verhoging van de actieve veiligheid zijn optioneel adaptieve cruise control en dodehoekbewaking (BSM) verkrijgbaar.

 

BALANS -  Alfa™ Link-wielophanging

De Stelvio onderscheidt zich door een comfortabel, maar dynamisch rijgedrag. Afgezien van zijn ideale 50/50-gewichtsverdeling dankt hij dit aan de gepatenteerde Alfa™ Link-wielophanging. 
Aan de voorzijde houden de dubbele wieldraagarmen de voorwielen in bochten perfect haaks op de weg. Dit resulteert in meer zijwaartse grip en minder onderstuur voor een grotere stuurprecisie. Aan de achterzijde combineert de Alfa™ Link-achteras een goede zijwaartse grip met een hoog comfortniveau.

 

Alfa™ DNA - Rijdynamiek naar keuze

Met een eenvoudige draai aan de Alfa™ DNA-knop kunt u de rijkarakteristiek van de Stelvio aanpassen aan de rijomstandigheden of uw persoonlijke voorkeur. Het systeem biedt de keuze uit drie standen waarin de instellingen zijn geïntegreerd voor de koppelopbouw, gasrespons, schakelkarakteristiek, gevoeligheid van het remsysteem, de ESP-stabiliteitsregeling en de ASR-tractieregeling.

KRACHT

INNOVATIEVE MOTOREN - Kracht vanuit het hart

Bij zijn debuut biedt de Stelvio de keuze uit twee volledig van aluminium vervaardigde motoren die een laag gewicht combineren met hoge prestaties en geringe emissies: een 2.0-liter turbobenzinemotor van 280 pk/206 kW en een 2.2-liter turbodiesel van 210 pk/154 kW. Beide worden gecombineerd met Alfa Romeo's Q4-vierwielaandrijving en een 8-traps automatische transmissie, die garant staan voor een efficiënte krachtoverbrenging, waardoor het vermogen van de motor optimaal kan worden benut en het brandstofverbruik binnen de perken blijft.

 

RUIMTE EN COMFORT - Dominante rijpositie

Met de Stelvio heeft Alfa Romeo de kenmerkende hoge rijpositie van een SUV opnieuw gedefinieerd: de bestuurder domineert vanuit een verheven positie de weg, maar de compacte cockpit biedt tegelijk de rijbeleving van een sportsedan. Achterin biedt het ingetogen en functioneel ingerichte inzittendencompartiment drie riante zitplaatsen voor volwassenen. De via de elektrisch bediende achterklep toegankelijke bagageruimte meet 525 liter en kan door het neerklappen van de achterbank verder worden uitgebreid.

 

EFFICIENCY - Lichtgewicht constructie

Dankzij de ruime toepassing van ultralichte materialen als koolstofvezel voor de cardanas en aluminium voor de motorkap, portieren, motor, wielophanging en remklauwen, heeft de Stelvio een zeer gunstige gewichts/pk-verhouding. Dat komt niet alleen de rijdynamiek ten goede, maar vertaalt zich ook in reductie van het brandstofverbruik en de emissies.
In de Advanced Efficiency-rijmodus maakt de efficiënte 8-traps automatische transmissie een verdere verbetering van brandstofrendement mogelijk zonder dat dit ten koste gaat van de rijprestaties.

 

Kies uw STELVIO

Alfa Romeo's unieke SUV is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Stelvio en Stelvio Super. Daarnaast wordt hij bij zijn debuut aangeboden in de zeer exclusieve First Edition-uitvoering.

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Energielabel vanaf

Bent u geïnteresseerd in deze auto?

Overzicht

Alfa Romeo Stelvio

Configureren
Configureer uw nieuwe Alfa Romeo Stelvio
Testen
Twijfelt u nog? Test uw nieuwe Alfa Romeo voordat u hem koopt.
Kopen
Heeft u uw auto gekozen? Laat hem niet door uw vingers glippen: koop hem nu of vraag een offerte aan.
Financiering
Kom meer te weten over de financieringsdiensten die FCA aanbiedt.